Vadászkutya iskola


Mistax Kutyaiskola
Bajusz István
Aranykoszorús vizsla vezető, KIKÉPZŐ
Telefon: 06(30) 429-0322


Harminc éves tenyésztői és kiképzői gyakorlattal rendelkező kennel tulajdonosként ajánljuk a bevált módszer szerint képzett/tanított kutyáinkat, amelyek nemzetközi viszonylatban is az elsők között szerepelnek - küllemben és munkában egyaránt.

Reprezentálják a fajtára előírt formát, idegrendszert és minden olyan képességet, ami bármilyen jellegű vadászatra alkalmassá teszi ebeinket.  Kutyáink a fajtaklub tenyésztési szabályai által előírt küllemi- és gyakorlati vizsgákkal rendelkeznek valamint a rendszeres mozgatással fizikálisan edzettek. Már születésüktől kezdődően olyan körülmények adottak a számukra, ahol a vaddal való találkozás pontosan olyan természetes, mint a futás, úszás. Így generációkon keresztül valósághűen érvényre jut a természetes kiválasztódás, lényegében a szelekció.

Lehetőség van arra, hogy a leendő vadászkutya tulajdonos által kiválasztott fiatal egyedet a kívánt korig felneveljük és olyan körülményeket biztosítunk számára, amilyen minden igényt kielégít a jövőbeli elvárásokhoz.

Ehhez a minőségi állományhoz sok éven keresztül jutottunk el, ami természetesen nem volt problémamentes. A sok éve tartó munka - a vizslafajták tenyésztése, kiképzése – meghozta gyümölcsét. Büszkén és felelőséggel mondhatjuk, hogy megérte. Így jöhetett létre egy olyan állomány, amiért garanciát vállalunk, miszerint bármilyen szintű vadászati gyakorlatban alkalmas lesz a kutya a feladatai végrehajtására.

A választható fajták:

Vadászatra:

  • rövidszőrű magyar vizsla,
  • rövidszőrű német vizsla,
  • drótszőrű német vizsla

Őrzés - Védésre:

  • németjuhász

Mindenki az elvárásainak megfelelően és a vadászati sajátosságait figyelembe véve válogathat kedvére vadászkutyatársat a neki tetsző kutyafajtában.

A leglényegesebb dolognak azt tartjuk, hogy a kölykök kitűnő tulajdonságokkal rendelkező anyától és apától szülessenek. Az a jó kutya, amelyik munkájával bizonyítja is.

  • kapható kutyaiskolánkban 8 hetes kortól a felnőtt kutyáig, tenyésztési célra vagy munkára tanított vizsla
  • vállaljuk a kiválasztott kutya őrző-védő munkára való kiképzését
  • kutyáink gyakorlati vadászatban megtekinthetőek és kipróbálhatóak
  • tenyészkanjaink rendelkezésre állnak

Számunkra a tanácsadás természetes dolog, hiszen tisztán látni, érteni valamit annyit jelent…boldogulni!

Minőség, garancia – Mistax Kutyaiskola